Zaha Hadid indeed intrigued me.

The cubic exterior of the Contemporary Arts Center by Zaha Hadid gave the expectation of an interior space composed of the intersection of a series of rectangular volumes. The space housing the stairs spanned the vertical length of the building and gave a cantilevered feel in many areas, similar to the positioning of the forms protruding (or recessed) from the exterior. In addition, the material choices helped highlight this main space. The black metal that lined the railings of the stairs correlated with the black volume protruding from the exterior. The gallery space consisting of white dry wall does not relate to the materials of the exterior, which gives an emphasis on the main space. The gallery spaces were a tremendous let down as they were mainly linear floor slabs inserted into a highly stylized outer shell. 

Kevin Hyun, Jason Kim, Tony Zhang

Advertisements


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s